Zobacz wszystkie przepisy z marchewką
Forma potrawy: Sałatki
od 5 do 7 gruszek
5 cebul
2 marchewki
śmietana
czosnek
ser
majonez
Forma potrawy: Sałatki, Przetwory
1 kg białej kapusty
1 kg buraków
1 kg marchewki
1 kg cebuli
zalewa:
50 g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy
Forma potrawy: Sałatki
kapusta biała
marchew
rodzynki
majonez
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
125 g ananasa (świeżego lub z puszki)
1 zielona słodka papryka
1 marchewka
150 g strączkowego zielonego groszku z puszki
puszka minikolb kukurydzy
125 g świeżej zielonej fasolki strączkowej
szczypiorek
natka pietruszki
Sos:
1 łyżka stołowa miodu
1 łyżka stołowa jasnego sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa soku z cytryny
Neutralna sałatka z cukinii i pomidorów
Forma potrawy: Sałatki
100 g pomidorków koktajlowych
cukinia
kalarepa
2 marchewki
2 łyżki soku z cytryny
sól jodowana
4 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki orzechów włoskich
Forma potrawy: Sałatki, Dania rybne
50 dag śledzi solonych
10 dag cebuli
8 dag ogórków kwaszonych
8 dag ugotowanej marchewki
natka pietruszki
150 ml wody
80 ml octu
20 ml oliwy
musztarda
ziele angielskie
Sos pomidorowy na jesień i zimę
Forma potrawy: Sałatki, Przetwory
1,5 kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 listek laurowy
1 łyżeczka ziół prowansalskich
do smaku:
cukier
sól
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy