MENU
ZWIŃ MENU

Purée z czosnku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

 
główka czosnku
100 ml mleka
2 łyżki masła
1 łyżeczka mąki
sól, pieprz
 

Inne potrawy » zobacz przepis

Duszona kukurydza

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

 
kolba kukurydzy
sól
olej
4 pomidory
natka pietruszki
 

Inne potrawy » zobacz przepis

Bób z kurkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Kolacje

 
50 dag bobu
30 dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki masła
sól, pieprz
 

Inne potrawy » zobacz przepis

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Inne potrawy

 
4 duże cebule
100 g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200 g bulionu
sól, pieprz
 

Inne potrawy » zobacz przepis

Przysmak z migdałów

Forma potrawy: Desery, Inne potrawy

25 dag cukru
25 dag migdałów
 

Inne potrawy » zobacz przepis

Feta w czosnku i parmezanie

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy


ser feta
ząbki czosnku (1 na 100g fety)
parmezan (tyle ile fety)
grubo mielony czarny pieprz
kilka kropel oliwy (niekoniecznie)

Inne potrawy » zobacz przepis

Kapusta pekińska duszona z warzywami

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

duża cebula
2 łyżki oleju
kapusta pekińska
750 g pomidorów bez skórki z puszki
3 ząbki czosnku
2 łyżki płatków migdałowych
łyżka masła
sól, pieprz
2 łyżki curry
pęczek natki pietruszki

Do podania:
ryż

Inne potrawy » zobacz przepis

Pieczeń rzymska z boczkiem

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy, Śniadania

1 kg mięsa mielonego (drobiowe lub mieszane)
4 jajka
cebula
10 dag boczku w plastrach
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
lub przyprawa do mięsa mielonego

Inne potrawy » zobacz przepis