Zobacz wszystkie przepisy z czosnkiem
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
125 g ananasa (świeżego lub z puszki)
1 zielona słodka papryka
1 marchewka
150 g strączkowego zielonego groszku z puszki
puszka minikolb kukurydzy
125 g świeżej zielonej fasolki strączkowej
szczypiorek
natka pietruszki
Sos:
1 łyżka stołowa miodu
1 łyżka stołowa jasnego sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka stołowa soku z cytryny
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
4 pomidory podzielone na ćwiartki
1 mała, czerwona cebula, pokrojona w plasterki
1/2 ogórka pokrojonego na kawałki
50g czarnych oliwek
225g sera feta lub caerphilly (może być solan)
2 ząbki czosnku, rozgniecione
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
posiekana natka pietruszki
Do podania:
chleb pitta
Sałatka z cielęciny, marynowanych śliwek i gruszek
Forma potrawy: Sałatki
300 g pieczonej cielęciny
15 marynowanych śliwek
2 duże kartofle
2 gruszki z octu
1 zielona sałata
Zielony sos majonezowy:
150 g majonezu
1 łyżka soku cytrynowego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz, ząbek czosnku
Sałatka meksykańska ze schabem
Forma potrawy: Sałatki
30 dag schabu pieczonego
4-5 szt. ogórków konserwowych
25 dag ryżu
puszka czerwonej fasoli
średnia cebula
3 ząbki czosnku
olej sojowy
przyprawa maggi
szczypta papryki w proszku
sól
pieprz
cytryna
Forma potrawy: Sałatki
500 g cukinii
kilkanaście listków świeżej mięty
słoiczek marynowanych kaparów
1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Neutralna sałatka z cukinii i pomidorów
Forma potrawy: Sałatki
100 g pomidorków koktajlowych
cukinia
kalarepa
2 marchewki
2 łyżki soku z cytryny
sól jodowana
4 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki orzechów włoskich
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
1 dojrzała sałata masłowa
1 kromka chleba
masło
ząbek czosnku
2 jajka
łyżeczka ostrej musztardy
biały pieprz
łyżka oliwy z oliwek
łyżka octu winnego
sól
Forma potrawy: Sałatki
50 dag młodych kartofli
10 dag karczochów z puszki
15 małych cebulek marynowanych
10 korniszonów
10 rzodkiewek
5 zielonych oliwek
kilka gałązek zielonej pietruszki do przybrania
Sos majonezowo-cytrynowy:
10 dag majonezu
3 łyżki soku cytrynowego
pół łyżeczki startej skorki cytrynowej
ząbek czosnku
łyżeczka brązowego cukru
sól, pieprz