MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka z porów i tuńczyka

Forma potrawy: Sałatki, dla ilu osób: 4

Składniki

1 duży por lub 2 małe
pęczek rzodkiewek
kilka liści sałaty
1 marchewka
pół ogórka
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
sól
pieprz
oregano

Przyrządzanie

Liście sałaty opłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć je dekoracyjnie na półmisku.

Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Marchewkę umyć, obrać, pokroić na cienkie paski. Ogórek umyć, jego skórkę ozdobnie naciąć, pokroć na plasterki.

Warzywa ułożyć na liściach sałaty, na wierzchu położyć kawałki tuńczyka, polać sosem własnym z puszki. Sałątkę oprószyć przyprawami, posypać listkami oregano.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Bałkańska sałatka z tuńczyka

Forma potrawy: Sałatki

8 połówek gruszek
małą puszka tuńczyka w oliwie
3/4 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
łyżeczka posiekanej zieleniny
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz

Sałatka z tuńczyka i oliwek

Forma potrawy: Sałatki

puszka tuńczyka w oleju
pół szklanki ryżu
8 szt. oliwek zielonych
sok z połowy cytryny
pieprz
sól
pół łyżeczki oleju
2 łyżki majonezu

Sałatka kukurydziana z tuńczykiem

Forma potrawy: Sałatki, Kolacje

 
puszka kukurydzy
puszka groszku
20-25 dag miękkiego sera żółtego
majonez
puszka tuńczyka w sosie własnym
 

Sałatka z tuńczyka ostra 2

Forma potrawy: Sałatki

nieduży ogórek konserwowy
pół puszki tuńczyka w oleju
pół puszki kukurydzy
2 plasterki żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
majonez
ocet winny
musztarda
pół puszki groszku