Zobacz wszystkie przepisy z cukinią
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
12 płatów lazanii
2 małe cukinie
2 czerwone papryki
2 pomidory
10 dag żółtego sera
10 dag mozzarelli
szklanka soku pomidorowego
szklanka śmietany kremówki
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
starta gałka muszkatołowa
łyżeczka tymianku
sól, pieprz
Forma potrawy: Zapiekane
1–2 kg młodej cukinii
4 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 1/2 szklanki pomidorów bez skórki
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki koperku
1/2 łyżki tymianku (majeranku, bazylii)
pieprz
2 jaja
1/2 szklanki startego sera
1/2 szklanki bułki tartej
Forma potrawy: Zapiekane
500 g cukinii
sól
2 cebule
100 g gotowanej szynki
2 łyżki mąki pszennej
2 jaja
pieprz
gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju
100 g startego sera gouda
Forma potrawy: Zapiekane
4 młode cukinie
1 puszka kukurydzy
150 g chudej szynki
2–3 mięsiste pomidory
3–4 posiekane listki melisy
1 łyżeczka posiekanych listków ogórecznika
1 łyżka soku z cytryny
1 1/2 łyżki margaryny
pieprz, sól
Do podania:
bułki
Cukinia z warzywnym nadzieniem
Forma potrawy: Zapiekane
4 średnie cukinie lub małe kabaczki
4 łyżki startego żółtego sera
Farsz:
2 cebule, 2 ząbki czosnku
3 strągi papryki(2 czerwone i żółta)
4 pomidory
łyżka bułki tartej, 4 łyżki oleju, łyżka ziół prowansalskich
kilka listków bazylii, pieprz mielony, sól
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
500 g cukinii
4 jaja (osobno białka i żółtka)
100 g startego parmezanu
20 g masła
tymianek, sól
Na sos beszamelowy:
30 g masła
40 g mąki
250 ml mleka
sól ziołowa, pieprz
Forma potrawy: Zapiekane
750 g pomidorów
750 g bakłażanów
750 g cukini
3 cebule
150 g tartego żółtego sera
50 g bułki tartej
1 szklanka oliwy
Forma potrawy: Zapiekane
1 mała dynia lub odpowiednia ilość cukinii
4 ziemniaki
1 kg świeżego sera owczego
500 g startego sera feta
1/2 szklanki śmietany
3 posiekane pomidory
1 drobno posiekany pęczek mięty
mąka
olej
sól
pieprz
Do podania:
chleb