Chłodnik poziomkowo-porzeczkowy

Forma potrawy: Zupa

35 dag poziomek
10 dag czarnej porzeczki
3 szklanki jogurtu
pół szklanki śmietany
cukier do smaku
 
Do podania z:
grzanki

Jogurtowy napój truskawkowo-wiśniowy

Forma potrawy: Napój

2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z wiśni

Lody jogurtowe

Forma potrawy: Deser


6 żółtek
3 szklanki jogurtu naturalnego
10 dag cukru
0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
wiórki kokosowe do przybrania

Pasta jogurtowa

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka, Kolacja, Śniadanie

Jogurt naturalny bez dodatków
Pieczywo

Chrupiący jogurt

Forma potrawy: Deser

600ml jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
4 łyżki wysuszonego i przypieczonego orzecha kokosowego
2 jabłka deserowe
2 łyżki rodzynek
otarta skóra i sok z 1 pomarańczy

Do przybrania:
trochę opieczonego orzecha kokosowego

Napój mleczno-miodowy

Forma potrawy: Napój

1 szklanka jogurtu
pół szklanki mleka
miód do smaku
 

Sos pieczarkowy biały

Forma potrawy: Sos

mała cebula
2 garście pieczarek
olej do smażenia
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz biały
rozmaryn
szałwia
200 ml jogurtu naturalnego lub śmietany
2-3 łyżki stołowe mąki

Truskawkowo-bananowy koktajl

Forma potrawy: Koktajl bezalkoholowy

200 ml jogurtu naturalnego
połowa banana
3/4 szklanki truskawek
1 łyżka cukru
kostki lodu

1 2 3 4 5 6 7 8 9 » »»