Zobacz wszystkie przepisy z cukrem
Forma potrawy: Ciasta
4 duże lub 5 małych jaj
niepełna szklanka cukru
pełna szklanka mąki
Forma potrawy: Ciasta
2 szklanki cukru
40 dag mąki
25 dag masła
4 jajka
torebka cukru waniliowego
13 dkg drobno posiekanych migdałów
3 łyżki kakao
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
czubata łyżeczka proszku do pieczenia
otarta skórka z 1 cytryny
tłuszcz do formy
Forma potrawy: Ciasta
50 dag (2 i 1/2 szklanki) mąki
30 dag margaryny
3 żółtka
5 dag (2 czubate łyżki) cukru pudru
starta na tarce skórka z cytryny
1 kg rabarbaru
25 dag (1 szklanka) cukru do rabarbaru
cukier waniliowy
2-3 łyżki tartej bułki
4 białka
20 dag (niepełna szklanka) cukru do piany
Forma potrawy: Ciasta
2,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru pudru
0,5 słoika dżemu truskawkowego
0,5 szklanki oleju słonecznikowego
1 szklanka mleka
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki przyprawy dla pierników
Do przygotowania formy:
1 łyżka margaryny
2 łyżki bułki tartej
duże pudełko biszkoptów
3/4 kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny
1/4 kg maku
skórka pomarańczowa
6 - 7 jajek
1 szkl. cukru pudru
2 łyżki bułki tartej
bakalie - dużo
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
250 g mąki
250 g masła
4 żółtka
3 łyżki kwaśnej śmietany
Nadzienie:
250 g grubo mielonych orzechów włoskich
250 g cukru pudru
4 białka
Forma potrawy: Ciasta
40 dag czarnych jagód
15 dag cukru
2 łyżki cukru pudru
Ciasto:
50 dag mąki krupczatki
25 dag margaryny
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
sól
Masa serowa:
40 dag tłustego twarogu
1 szklanka cukru pudru
2 żółtka
1 szklanka śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
1 torebka cukru waniliowego
40 dag czarnych jagód
15 dag cukru
2 łyżki cukru pudru