Zobacz wszystkie przepisy z pieprzem
Forma potrawy: Ciasta, Zapiekane
Ciasto:
20 dag mąki
10 dag masła
3 łyżki zimnej wody
1 łyżeczka soli
olej do smarowania formy
Nadzienie:
50 dag pieczonego mięsa z kurczaka
1 mała czerwona papryka
1 mała zielona papryka
120 g gęstej tłustej śmietany
1 jajo
1 cebula
1 ząbek czosnku
15 g masła
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
sól, pieprz
Cukinia z warzywnym nadzieniem
Forma potrawy: Zapiekane
4 średnie cukinie lub małe kabaczki
4 łyżki startego żółtego sera
Farsz:
2 cebule, 2 ząbki czosnku
3 strągi papryki(2 czerwone i żółta)
4 pomidory
łyżka bułki tartej, 4 łyżki oleju, łyżka ziół prowansalskich
kilka listków bazylii, pieprz mielony, sól
Forma potrawy: Zapiekane
1 mała dynia lub odpowiednia ilość cukinii
4 ziemniaki
1 kg świeżego sera owczego
500 g startego sera feta
1/2 szklanki śmietany
3 posiekane pomidory
1 drobno posiekany pęczek mięty
mąka
olej
sól
pieprz
Do podania:
chleb
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Dania rybne, Dania na grilla, Kolacje
120g ziemniaków puree w proszku
200g sardynek w pomidorowym sosie
4 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sól czosnkowa
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
cząstki pomidorów
przepołowione plasterki cytryny