Wybierz składnik |
lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej |
Wybrane składniki |
tylko przepisy z określonego działu? |
Forma potrawy: Ciasta
500 g swieżych jeżyn lub malin
200 g twarożku homogenizowanego
2 łyżki cukru pudru.
Ciasto:
200 g mąki
100 g masła
1 jajo
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki zimnej wody
sól
1 łyżka masła do nasmarowania formy
Polewa:
3 łyżki domowej galaretki z porzeczek
1 łyżka koniaku
Ciasto:
20 dag mąki
4 jajka
60 dag masła
sól
Nadzienie:
60 dag białego sera
1/2 łyżeczki soli
szczypta białego pieprzu
szczypta soli selerowej
kieliszek sherry
łyżeczka pasty paprykowej
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
ok. 40 dag chudego białego sera
2 łyżki masła
łyżka miodu
sól
otarta skórka z 1 cytryny
3 żółtka
15 dag pełnoziarnistego grysiku pszennego (kaszki mannej)
12 śliwek
3 łyżki pełnoziarnistej mąki pszennej
2 łyżki sezamu
2 łyżki cukru trzcinowego
łyżeczka cynamonu
Forma potrawy: Zapiekane
3 szklanki kukurydzy
2 jaja
3 łyżki śmietany
40 dag sera twarogowego
2 łyżki mąki
tymianek
sól
2 cebule (15 dag)
4 łyżki masła
2 łyżki ketchupu
1 łyżka tłuszczu do naczynia