Wybierz składnik |
lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej |
Wybrane składniki |
tylko przepisy z określonego działu? |
Forma potrawy: Ciasta
Składniki na 12 porcji:
18 dag herbatników
8 dag masła
30 dag cukru
5 jajek
3 dag mąki
2 puszki (po 314 ml) mandarynek
2 cukry waniliowe
skórka otarta z 1 pomarańczy i z 1 limonki
2 łyżki soku pomarańczowego
40 dag twarogu chudego
40 dag twarogu pełnotłustego
plasterki limonki i listki melisy
tłuszcz do wysmarowania formy
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
1 kg średniej cukinii
250 g mąki
250 ml wody
125 ml oleju
1 jajo
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
1 kg pomidorów
tłuszcz
15 dag mąki
2 jaja
mleko
sól, pieprz
Forma potrawy: Sosy
3 dag masła lub margaryny
3 dag mąki
1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny
1 saszetka mięty ekspresowej
1 łyżka łagodnej musztardy
1 żółtko
sól
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
25 dag mąki
10 dag cukru
2 żółtka
125 g masła
skórka z 1/2 sparzonej cytryny
Nadzienie:
1/2 kg dojrzałych porzeczek
3 białka
15 dag cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
50 g posiekanych migdałów
20 g bułki tartej
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane
250 g chleba
100 g sera mozzarella lub bryndzy owczej
8 łyżek mąki
2 jaja
sól
oliwa do smażenia
Forma potrawy: Zupy
50 dag kalafiora
25 dag włoszczyzny
1 3/4 l wody
1/4 l mleka
2 dag tłuszczu
3 dag mąki
sól
1-2 żółtka
1 łyżka siekanego koperku
Forma potrawy: Ciasta
ciasto:
150 dag masła
30 g cukru
jajko
250 g mąki
nadzienie owocowe:
500 g agrestu
1/4 l wody
1-2 łyżki cukru
krem budyniowy:
1/2 l mleka
2 żółtka
torebka budyniu waniliowego
piana:
3 białka
150 g cukru