Zobacz wszystkie przepisy z cytryną
Forma potrawy: Sałatki
250–300 g cukinii
3–4 łyżki śmietany
sól
2 łyżeczki cukru
sok z cytryny
Dodatkowo:
gruszki
jabłka
śliwki renklody
Forma potrawy: Sałatki
2 czerwone papryki
2 pomidory
20 zielonych oliwek
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sok z cytryny
sól i pieprz
Forma potrawy: Sałatki
1,5 kg pomarańczy
25 dag czarnych oliwek
2 główki czosnku
sól, czarny pieprz
papryka mielona słodka
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kolendry mielonej
2 zielone cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
Zielona salata z sosem roquefort
Forma potrawy: Sałatki
2 sałaty
2 łyżki zielonej pietruszki
2 łyżki szczypiorku
Sos:
75 g sera roquefort (ostry ser owczy)
1 łyżka śmietanki
1 cytryna
sól, pieprz
Forma potrawy: Sałatki
5 jabłek
60 g tartego chrzanu
pomarańcza
4-5 łyżek soku cytrynowego
sól
cukier
Sałatka z pomarańczy i marchwi
Forma potrawy: Sałatki
60 dag marchewki
cytryna
2 kwaskowate pomarańcze
kilka kropli olejku pomarańczowego
sól
cukier puder
Forma potrawy: Sałatki, Dania główne
200 g kiełków soi
200 g szpinaku
1 mały ananas
1 ogórek
100 g serka sojowego tofu
2 owoce mango
4 łyżki soku cytrynowego
Sos:
200 g smażonych orzeszków ziemnych
5 swieżych czerwonych papryczek chilli
4 łyżki pasty krewetkowej
2 łyżki brązowego cukru
10 łyżek soku cytrynowego
150 ml wody
1 łyżeczka soli
Sałatka z porów i oliwek z sosem
Forma potrawy: Sałatki
3 pory (40-50 dag)
12 czarnych oliwek bez pestek
pieprz i sól
Sos:
4 łyżki oliwy
sok z 1/2 cytryny
cukier i sól