Zobacz wszystkie przepisy z biszkoptami
Forma potrawy: Desery
4 żółtka
2 białka
250g sera Mascarpone
0,25 / 60g szklanki miałkiego cukru
0,75 szklanki bardzo mocnej kawy esspresso
0,25 szklanki alkoholu (np. likier kawowy, koniak, spirytus - wariacje w przepisie)
około 20 szt. biszkoptów - paluszków
kakao gorzkie lub drobne wiórka gorzkiej czekolady
duże pudełko biszkoptów
3/4 kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny
Forma potrawy: Desery
15 dag podłuznych biszkopcików
pół kostki masła
torebka galaretki cytrynowej (na 1/2 litra wody)
10 dag tłustego serka śmietankowego
pół szklanki brązowego cukru kandyzowanego
2 łyżki soku z limetek
500 ml śmietany kremówki
Forma potrawy: Desery
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
Sernik truskawkowy lub malinowy
50 dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10 dag cukru
połowa cytryny
30 dag biszkoptów
Forma potrawy: Desery
1 szklanka gęstych powideł śliwkowych
4 białka
10 łyżek śliwowicy (100ml.)
12 biszkoptów
Do przybrania:
po 4 śliwki z jasną i ciemną skórką (np.mirabelki i węgierki)
Forma potrawy: Desery, Drinki i koktajle alkoholowe
2 grejpfruty
25 dag ananasów z puszki
3 banany
5 dag cukru pudru
1 kieliszek likieru pomarańczowego (40ml)
6 długich biszkoptów (tzw. szampanek)
kilka plasterków cytryny ze skórką
Forma potrawy: Desery
2 brzoskwinie
8 śliwek
1 gruszka
150 g jeżyn
150 g malin
sok z 1/2 cytryny
50 ml koniaku lub śliwowicy
2 łyżki cukru pudru
Do podania:
biszkopty