MENU
ZWIŃ MENU

Wybierz składnik

lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej

Wybrane składniki

Sałatka pieczarkowa z oliwą

Forma potrawy: Sałatki

 
10 dag pieczarek
cebula
jabłko
główka sałaty
sól, pieprz
1/2 szklanki oliwy
4 łyżki octu
2 łyżki wody
2 łyżeczki gęstej śmietany
2 łyżki zieleniny
 

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Kolacje

opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20 dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
 

Gołąbki z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne

1 mała główka kapusty
40 dag pieczarek
łyżka oleju
25 dag wędzonego boczku ze skórą
2 łyżki kaszy manny
0,5 litra rosołu (z kostki)
 
Sos
2 cebule
2 łyżki przecieru pomidorowego
0,5 szklanki rosołu (z kostki)
2 łyżki oleju
sól
pieprz
 

Kasza gryczana z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

6 szklanek wrzącej wody
2 szklanki kaszy gryczanej
3 łyżki masła lub oleju
3 posiekane cebule
25 dag posiekanych pieczarek
pół szklanki posiekanej zielonej pietruszki
pół szklanki posiekanego selera
sól, pieprz

Naleśniki zapiekane z kiełbasą i pieczarkami

Forma potrawy: Ciasta, Zapiekane

Ciasto na naleśniki:
1 jajko
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
10 dag mąki
sól
 
Farsz:
4 dag oliwy
8 dag cebuli
20 dag kiełbasy,
20 dag pieczarek
5 dag sera twardego
4 dag masła
sól, pieprz

Ragoût z jarzyn

Forma potrawy: Dania główne

20 dag kartofli
20 dag marchewki
20 dag pieczarek
2 cebule
20 dag wędzonego boczku
3 kwaskowate jabłka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
1 liść laurowy
1 łyżka musztardy
200 ml czerwonego wytrawnego wina
500 ml bulionu
zioła prowansalskie
cukier
sól
pieprz

«« « 3 4 5 6 7 8 9