Wybierz składnik |
lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej |
Wybrane składniki |
tylko przepisy z określonego działu? |
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
50 dag mąki
5 dag drożdży
5 dag cukru
sól
1,5 - 2 szklanki mleka
8 dag masła
2 jajka
Masa:
1 kg śliwek
5 dag cukru
łyżeczka cynamonu
Forma potrawy: Ciasta
1,5 kg śliwek węgierek
75 dag śliwek mirabelek
25 dag masła
20 dag cukru
opakowanie cukru waniliowego
6 jajek
50 dag mąki
opakowanie proszku do pieczenia
1/2 szklanki śmietany
łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cynamonu
sól
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
20 dag mąki
jajko
łyżeczka suszonych drożdży
3 dag masła
3 dag cukru
1/2 szklanki mleka
sól
Masa:
40 dag mieszanych winogron oczyszczonych z pestek lub bezpestkowych
szklanka śmietany
3 jajka
cytryna
6 dag cukru
opakowanie budyniu waniliowego
cukier puder
Forma potrawy: Ciasta
30 dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
15 dag cukru
10 dag masła
75 dag jabłek
2 łyżki cukru pudru
bułka tarta
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
40 dag mąki
opakowanie suszonych drożdży
5 dag cukru
2 jajka
1/2 szklanki mleka
10 dag miękkiego masła
Dodatkowo:
7 dag masła
3 łyzki cukru
4 łyżki płatków migdałowych
Nadzienie:
6 łyżeczek żelatyny
4 jabłka
1/2 szklanki soku jabłkowego
skórka z cytryny
2 opakowania cukru waniliowego
opakowanie budyniu mnigdałowego
1,5 szklanki mleka
2 łyżki cukru
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
5 dag mielonych orzechów włoskich
20 dag mąki
szczypta proszku do pieczenia
15 dag masła
5 dag cukru
Krem:
4 łyżeczki żelatyny
2 jajka
10 dag cukru
sok i otarta skórka z cytryny
1,5 szklanki śmietany
po 25 jasnych i ciemnych wypestkowanych winogron
siekane orzechy i listki melisy do dekoracji
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
20 dag mąki
5 dag mielonych orzechów laskowych
10 dag cukru pudru
15 dag masła
żółtko z jajka
Krem:
1/2 szklanki soku jabłkowego
opakowanie budyniu waniliowego
szklanka śmietany
3/4 szkanki białego wina
5 dag cukru
40 dag jasnych i ciemnych winogron
Forma potrawy: Ciasta
35 dag mąki
25 dag masła
25 dag cukru
2 łyżeczki cynamonu
aromat rumowy i waniliowy
opakowanie cukru waniliowego
3 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
szczypta soli
1 kg gruszek
1 cytryna
5 dag płatków migdałowych
5 dag cukru