Zobacz wszystkie przepisy z rzodkiewką
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
4 pęczki rzodkiewek
puszka sardynek
10 dag ketchupu
zielenina
pieprz
sok z cytryny
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
4 pęczki rzodkiewek
150 ml śmietany
masło
koperek
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
Składniki na 30 sztuk
2 łodygi selera naciowego
8 śliwek w occie
1 mały słoik (0,5 l) dyni marynowanej
1 mały słoik (0,5 l) gruszek w occie
250 g białej rzepy
15 rzodkiewek
Sałatka wiosenna do mięs i ryb
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
10 dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany
Sandwicze z kremem serowo-orzechowym
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje
4 kromki chleba
2 rzodkiewki
4 dag masła
10 dag łagodnego sera żółtego
3 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
2-3 łyżki mleka
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
1 średni kalafior
2 avocado
1 jogurt naturalny
2 łyżki oliwy
4 łyżeczki soku z cytryny
sałata
rzodkiewki
1/4 sos Tobasco
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne
4 filety z dorsza lub płastugi
olej do tzw. głębokiego smażenia
Panier:
2 łyżki zwykłej mąki
1 łyżka sproszkowanego curry lub gram masala
1/2 łyżeczki karkumy
szczypta sproszkowanego chili
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do podania:
1 pęczek pokrojonych w plasterki rzodkiewek
1/4 ogórka pokrojonego w plasterki
Do przybrania:
cytryna pokrojona na cząstki