Zobacz wszystkie przepisy z wołowina
Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy
4 cebule
2 ząbki czosnku
sól
2 jabłka
sok z 1 cytryny
2 marynowane ostre papryki
4 duże pomidory
4 łyżki oleju
40 dag mielonego mięsa
pieprz
10 oliwek nadziewanych papryką
szczypta cynamonu
curry
Forma potrawy: Dania główne
50 dag wołowiny bez kości lub rostbefu bez kości
tłuszcz
2 dag mąki
sól, pieprz
Do podania:
frytki
Forma potrawy: Dania główne
1,5 kg flaków wołowych
wywar, 1 łyżeczka masła
włoszczyzna (2 marchewki, pietruszki, 1/2 selera oraz por)
5 dag masła
4 dag mąki
1 cebula
1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
gałka muszkatołowa
sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
Forma potrawy: Dania główne
60 dkg wołowiny
4 pieczarki
mąka ziemniaczana
kostka bulionu grzybowego
cukier
pieprz
przecier pomidorowy - 3 łyżki
sól
2 cebule
puszka czerwonej fasolki
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
Forma potrawy: Dania główne
1,5 kg kapusty kiszonej
od 0,5 do 1 kg kapusty zwykłej
0,5 kg chudej wołowiny
0,5 kg chudej wieprzowiny
kg wędliny/kiełbasy (np. tłusta zwyczajna)
2-3 cebule
grzyby suszone
7-10 dag rodzynków
5 gruszek suszonych
10 dag małych suszonych śliwek
sól, pieprz
przyprawa vegeta
majeranek
tymianek
liść laurowy
ziele angielskie
Mięso zapiekane z dynią (po dagestańsku)
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
500 g dyni
300 g mięsa mielonego
100 g ryżu
3 łyżki masła
3 łyżki śmietany
2 łyżki przecieru pomidorowego
szczypta cynamonu
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne
8 gruszek
300 g mielonego mięsa
jajko
cebula
1/2 kostki bulionu
sól, pieprz
papryka
łyżka masła
tłuszcz do cebuli
Do podania:
ryż
lub ziemniaki
Papryka faszerowana pieczarkami
Forma potrawy: Dania główne
50 dag świeżych pieczarek
6-8 papryk
20 dag mięsa mielonego wołowego
3 łyżki przecieru pomidorowego
pół puszki kukurydzy
4 łyżki posiekanej pietruszki
1 szklanka ryżu
4 łyżki oleju
sól, pieprz
1 cebula
1 szklanka bulionu