Wybierz składnik |
lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej |
Wybrane składniki |
tylko przepisy z określonego działu? |
Forma potrawy: Dania na grilla
2 średnie czerwone papryki o wydłużonych strąkach, podzielone wzdłuż na połowę
4 kapelusze dużych pieczarek
1 bakłażan pocięty wzdłuż na grube plastry
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól i pieprz
20 dkg ser kozi lub miękki żółty ser
8 kromek chleba tostowego
świeża bazylia
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
400 g bakłażanów
300 g pomidorów
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
12 łyżek oliwy słonecznikowej albo kukurydzianej
sól, pieprz
5-10 dkg parmezanu
Forma potrawy: Zapiekane
750 g pomidorów
750 g bakłażanów
750 g cukini
3 cebule
150 g tartego żółtego sera
50 g bułki tartej
1 szklanka oliwy
Bakłażany zapiekane z żółtym serem
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane
4 bakłażany
olej do smażenia
20 dag żółtego sera
sól
bulion z kostki
zielenina
Bakłażany faszerowane pieczarkami
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
2 bakłażany o średniej wielkości
3-4 młode cebulki ze szczypiorkiem
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
250 g pieczarek
natka pietruszki 1 pęczek
sok z 1 cytryny
2 kromki pełnoziarnistych tostów
1 łyżka gęstej śmietany
100 g sera mozzarelli
2 łyżki ziaren słonecznika
sól i pieprz do smaku
Bakłażan zapiekany z pomidorami
Forma potrawy: Zapiekane, Kolacje
1 bakłażan
pomidory - zależnie od wielkości bakłażana
ser żółty
czosnek
bazylia
estragon
sól, pieprz