MENU
ZWIŃ MENU
Składnik fasolka szparagowa został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Zielona fasolka zapiekana z jajami

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacje

25 dag zielonej fasolki szparagowej
6 jaj na twardo pokrojonych w talarki
posiekana cebula
1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki masła lub margaryny
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz
zielenina
2 łyżki tartej bułki
4 łyżki utartego żółtego sera
1-2 łyżki masła
 

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

 
30 dag żółtej fasolki szparagowej
15 dag pieczarek
pół łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
łyżka sosu sojowego
 

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis

Fasolka konserwowa

Forma potrawy: Przetwory

 
1 kg fasolki szparagowej
 
zalewa:
2 szklanki wody
1 dag soli
0,5 dag kwasku cytrynowego
0,5 dag cukru
 

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis

Fasolka szparagowa z cebulą

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg fasolki szparagowej
0,5 kg młodych marchewek
0,5 kg szalotek (rodzaj cebuli)
1 litr winnego octu
0,5 kg cukru
10 goździków
2 laski cynamonu
1 średnia cebula
główka czosnku
sól

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis

Fasolka szparagowa w pomidorach

Forma potrawy: Przetwory

1 kg fasolki szparagowej
20 dag cebuli
20 dag marchwi
100 ml oleju
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
1 łyżka octu
liść lurowy
1/2 litra przecieru pomidorowego

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis

Marynowana fasolka szparagowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

fasolka szparagowa
ząbek czosnku na 1 słoik
gałązka kopru na 1 słoik
ocet
1 łyżeczka cukru i 1/2 łyżeczki soli na każdą szklankę octu
opcjonalnie czerwona papryka

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis

Fasola szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwory

Fasolka szparagowa 1,5 kg.
Cukier 3 płaskie łyżki
Ocet 10% 3/4 szklanki
Sól 1/2 łyżki
Woda 3 1/2 szklanki
Chrzan, koper

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis

Buraczki z fasolką

Forma potrawy: Dania główne

225g fasolki szparagowej, mrożonej
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g masła lub margaryny
450g małych buraczków, ugotowanych, przepołowionych
2 łyżeczki sezamowego lub roślinnego oleju
2 łyżki ziarenek sezamowych

potrawa z fasolki szparagowej » zobacz przepis