MENU
ZWIŃ MENU

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie główne, Danie rybne, Danie na grilla, Kolacja

4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
 

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Danie główne, Danie rybne

 
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
 
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
 

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie główne, Danie rybne

80 dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5 dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
 
Do podania z:
frytki
kalafior
 

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne

4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100 ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
 

Ryba pieczona po kreolsku

Forma potrawy: Danie główne, Danie rybne


60 dag ryby
3 ząbki czosnku
2 szklanki soku pomidorowego
15 dag ogórków
10 dag papryki
15 dag cebuli
15 dag selera
sól, pieprz
 
Do podania:
ziemniaki

Pstrag w soli z rożna

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla

1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna

Pstrąg w miodzie zapiekany

Forma potrawy: Danie główne, Zapiekane, Danie rybne

3 pstrągi
mąka (do obtoczenia pstrąga)
sól
oliwa
masło
miód płynny
migdały
orzechy włoskie, laskowe

Na sos:
1 łyżka masła
sok z 1 pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
2-3 łyżki miodu

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla

2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor