MENU
ZWIŃ MENU

Marmolada z dyni i śliwek

Forma potrawy: Przetwór

500 g zmiksowanego miąższu dyni
500 g zmiksowanych renklod lub węgierek
kawałek drobno posiekanego kłącza imbiru (1 czubata łyżeczka lub więcej)
1 kg cukru żelującego

Marmolada dyniowa z pomarańczami

Forma potrawy: Przetwór

800 g dyni
6 pomarańcz
300 g cukru żelującego
5 łyżek Amaretto lub Grand Marnier

Konfitury z dyni

Forma potrawy: Przetwór

1,5 kg dyni
1 kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki

Konfitura dyniowo-waniliowa

Forma potrawy: Przetwór

1 kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50 ml soku z cytryny
500 g cukru żelującego

Dżem z dyni z borówkami lub żurawinami

Forma potrawy: Przetwór

1 kg dyni
500 g borówek albo żurawin
750 g cukru

Dżem z dyni i jabłek

Forma potrawy: Przetwór

1 kg dyni
500 g kwaśnych jabłek
700 g cukru
kilka goździków
mielony cynamon

Dynia marynowana 3

Forma potrawy: Przetwór

2 kg dyni
1 kg cukru
2 szklanki wody
1 szklanka octu
kilka kawałeczków cynamonu
kilkanaście goździków