MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Pamikan bakaliowy (bezmięsny)

Forma potrawy: Przetwory

2 szklanki rodzynek
2 szklanki daktyli
2 szklanki dowolnych orzechów
miód
cukier puder (niekoniecznie)
 

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Konfitury z czereśni i malin

Forma potrawy: Przetwory

50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Konfitury z jeżyn i wiśni

Forma potrawy: Przetwory

50 dag jeżyn
75 dag wiśni
1/4 l soku z czerwonej porzeczki lub z sok z cytryny
trochę skórki cytrynowej
50 dag cukru żelującego

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Chutney ananasowy

Forma potrawy: Przetwory

25 dag ananasa z puszki
2 jabłka
2 gruszki
2 ząbki czosnku
50 g rodzynków
2 szklanki cukru
3/4 szklanki octu winnego
sól
imbir

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Dżem z czereśni i grejpfruta

Forma potrawy: Przetwory

750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Gruszki w galaretce jabłkowej

Forma potrawy: Desery, Przetwory

0,4 kg gruszek
1 kg jabłek słodko-kwaśnych
0,6 - 0,7 kg cukru kryształ
szczypta cukru waniliowego

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Marmolada z arbuza

Forma potrawy: Przetwory

Składniki na 4 słoje

kg miąższu arbuza
0,25 kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40 g wódki

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Chutney z mango

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

1 średniej wielkości melon
1 średniej wielkości mango
2 duże suszone papryczki chilli
100 ml (1 dl) octu winnego
4 ząbki czosnku
25 g świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego
25 g siekanych migdałów
200 g brązowego cukru
100 g rodzynek
sól do smaku

Przetwory z owoców » zobacz przepis