Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
60 dag szynki dobrej jakości
2 jaja
6 łyżek miodu
4 łyżki mąki kukurydzianej
3 łyżki oleju
sól
olej do smażenia
3 plastry ananasa do przybrania
Szpikowane jabłka w winnym sosie
Forma potrawy: Desery
duże, kruche jabłka jednakowej wielkości
lukier
wanilia
migdały
likier, rum lub koniak
Sos winny:
2 żółtka
2 białka
100g cukru
20g mączki kukurydzianej
250 ml białego wina
Groszek cukrowy z ryżem i pieczarkami
Forma potrawy: Dania główne
Zielony groszek cukrowy lub zwykły
Pieczarki
Cebula dymka
Kiełki sojowe świeże
Poszatkowana odrobina czosnku i imbiru
Olej do smażenia
Wino ryżowe
Szczypiorek
Ryż
Sos:
Dwie łyżeczki sosu ostrygowego
Łyżka jasnego sosu sojowego
Pół łyżeczki cukru
Dwie łyżki ciepłej wody
Łyżeczka mąki ziemniaczanej
Łyżeczka mąki kukurydzianej
Forma potrawy: Ciasta
białka z 7 jajek
250 g cukru
350 g cukru pudru
1 łyżeczka białego octu winnego
4 mango
Krem:
500 ml mleka
100 g cukru
4 żółtka
1 łyżeczka skórki startej z cytryny
1,5 łyżki mąki kukurydzianej
0,5 łyżki mąki kartoflanej
30 ml brandy
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
0,5 - cebuli
250 ml - jasnego lekkiego piwa
0,5 kg - startego wędzonego sera
25 dkg - startego ementalera
3 - łyżki mleka
3 - łyżeczki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
1 - łyżeczka niemieckiej musztardy
żytni chleb pokrojony w kostkę