Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
25 dag lodów czekoladowych
3 łyżeczki kakao
1 szklanka mleka
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki rumu
Do przybrania
owoce świeże lub z puszki
wiśnie koktajlowe
listki melisy, mięty lub szałwi
Forma potrawy: Desery
100g zmielonych migdałów
50g posiekanych niesolonych orzeszków pistacjowych
2 łyżki wody różanej
1/2 litra lodów waniliowych
Forma potrawy: Desery
połowa arbuza
owoc granatu
ok. 250 ml lodów śmietankowych
5 dag rodzynek
po łyżce łuskanych pistacji i migdałów
kieliszek rumu
Koktajl z lodów i soku truskawkowo-malinowego
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
2 szklanki lodów śmietankowych
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z malin
Forma potrawy: Desery
225g mrożonych truskawek
4 łyżki likieru pomarańczowego
1/2 litra lodów waniliowych
świeże truskawki do przybrania (niekoniecznie)
Forma potrawy: Dania na grilla
bakalie 15-20 dkg
lody 1 średnie opakowanie
brzoskwinie 5 szt
cukier do smaku
Gruszki w czekoladzie z lodami
Forma potrawy: Desery
Ilość na 6 porcji:
gruszki z kompotu lub świeże
lody waniliowe
180g gorzkiej czekolady
pół szklanki wody
łyżka stołowa ciemnego rumu
łyżeczka brandy
płatki migdałów (niekoniecznie)
Forma potrawy: Napoje, Śniadania
2 gule lodów waniliowych
100ml mleka (może być śmietana lub mleko zagęszczone)
30ml syropu czekoladowego
bita śmietana
wiórki czekoladowe