Zobacz wszystkie przepisy z jabłkami
Forma potrawy: Sałatki
5 jabłek
60 g tartego chrzanu
pomarańcza
4-5 łyżek soku cytrynowego
sól
cukier
Forma potrawy: Sałatki
2 jabłka
2 szklanki truskawek
2 łyżki octu
2 łyżki wody
łyżka miodu
2 łyżki oleju
listki sałaty
Forma potrawy: Sałatki
3–4 jabłka
200–300 g dyni
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny, cukier, sól
Forma potrawy: Sałatki
3 marchewki
3-4 kwaśne jabłka
sok z cytryny
sól
cukier
Forma potrawy: Sałatki
250 g dyni
250 g jabłek kompotowych
1 łyżka soku z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku
60–80 g cukru
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
Sałatka z buraków, fasoli i jabłek
Forma potrawy: Sałatki
4 średnie buraczki
3 jabłka
puszka białej fasoli
2-3 jajka na twardo
2-3 ząbki czosnku
majonez, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny
Forma potrawy: Sałatki
4 pomidory pokrojone w ćwiartki
sól i świeżo zmielony pieprz
1 jabłko bez pestek i pokrojone w plasterki
sok z jednej cytryny
2 plasterki gotowanej szynki
150 g śmietanki lub chudego jogurtu
1 zgnieciony ząbek czosnku
1 ogórek obrany ze skórki i pokrojony w plasterki
2 posiekane szalotki
1 łyżeczka natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanego estragonu
Surówka z dyni i jabłek na słodko
Forma potrawy: Sałatki
150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania