Zobacz wszystkie przepisy z cytryną
Forma potrawy: Przetwory
1,5 kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1 kg cukru
7 g mielonego imbiru
Pasteryzowana mizeria z ogórków
Forma potrawy: Przetwory
młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz
Forma potrawy: Przetwory
50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
1 kg dyni
3 pomarańcze
3 laski wanilii
50 ml soku z cytryny
500 g cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
2 kg śliwek mirabelek
50 dag cukru
Inny wariant:
2 kg mirabelek
50 dag cukru
1/2 l białego wina
laska cynamonu
1/2 cytryny
Forma potrawy: Przetwory
500 g dyni
500 g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1 kg cukru żelującego
Forma potrawy: Przetwory
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda
Forma potrawy: Przetwory
0,25 litra wody
0,75 kg cukru
1 cytryna
1 kg pigwy
50 g jasnych rodzynek
0,25 litra rumu, koniaku lub czystej wódki