cojemy.pl » przepis na zupa neapolitańska | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na zupa neapolitańska

Zupa neapolitańska

Forma potrawy: Zupy

Zupa neapolitańska - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Zupa neapolitańska"

Składniki

1250 ml rosołu z kostki rosołowej
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
10 dag sera żółtego (parmezan)
4 żółtka
1/4 l śmietany
koper
sól

 

Do podania
15 dag ugotowanego makaronu

Opis i przyrządzanie

Masło stopić, dodać mąkę i mieszając zrobić białą zasmażkę rozprowadzając małą ilością zimnego rosołu, podprawić pozostałym rosołem i zagotować.

Ser utrzeć na tarce i dodać mieszając do rosołu. Żółtka rozbić ze śmietana, zaparzyć wrzącym rosołem nie przerywając mieszania i połączyć z zupą.

Dodać umyty i drobno pokrojony koper, przyprawić do smaku solą.

Podawać z oddzielnie ugotowanym włoskim makaronem.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Rosół + Makaron), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Zupa neapolitańska"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:

25 dag baraniny z łopatki lub karkówki

25 dag surowej szynki lub chudego wędzonego boczku

35 dag ryżu

2 łyżki masła

800 ml rosołu

250 ml białego wytrawnego wina

1 cebula

5 łyżek utartego parmezanu

sól, pieprz

Zupy
Potrawa wegetariańska

4 żółtka

1 litr rosołu

łyżka oliwy z oliwek

tarty parmezan

4 kromki białego chleba

2 łyżeczki suszonego oregano

2 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanego szczypiorku

500 ml rosołu z kury
makaron nitki
100g pieczarek
1 por
1 cebula
1 słodka czerwona papryka
5 łyżek stołowych oleju
sos sojowy
imbir
sól
natka pietruszki

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności | W serwisie wykorzystano zdjęcia ze studia f4 - studio fotograficzne

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Rosół, Makaron, Jajka, Śmietana, Ser żółty, Zupy.