cojemy.pl » przepis na zupa neapolitańska | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na zupa neapolitańska

Zupa neapolitańska

Forma potrawy: Zupy

Zupa neapolitańska - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Zupa neapolitańska"

Składniki

1250 ml rosołu z kostki rosołowej
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
10 dag sera żółtego (parmezan)
4 żółtka
1/4 l śmietany
koper
sól

 

Do podania
15 dag ugotowanego makaronu

Opis i przyrządzanie

Masło stopić, dodać mąkę i mieszając zrobić białą zasmażkę rozprowadzając małą ilością zimnego rosołu, podprawić pozostałym rosołem i zagotować.

Ser utrzeć na tarce i dodać mieszając do rosołu. Żółtka rozbić ze śmietana, zaparzyć wrzącym rosołem nie przerywając mieszania i połączyć z zupą.

Dodać umyty i drobno pokrojony koper, przyprawić do smaku solą.

Podawać z oddzielnie ugotowanym włoskim makaronem.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Rosół + Makaron), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Zupa neapolitańska"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:
Zupy
Potrawa wegetariańska

1,5 kg - posiekanej w pół plasterki cebuli

1/2 - kostki masła

1 - szklanka białego wytrawnego wina

sól, pieprz

10 dag - startego żółtego sera

4 - pszenne grzanki

1 l - wody

szczypta startej gałki muszkatołowej

25 dag baraniny z łopatki lub karkówki

25 dag surowej szynki lub chudego wędzonego boczku

35 dag ryżu

2 łyżki masła

800 ml rosołu

250 ml białego wytrawnego wina

1 cebula

5 łyżek utartego parmezanu

sól, pieprz

1 litr rosołu

0,5 litra ml żurku

10 dag gęstej, kwaśnej śmietany

łyżka mąki

majeranek

sól, pieprz

30 dag szynki lub chudej kiełbasy

jajka na twardo (tyle, ile porcji żurku chcemy podać)

 

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Rosół, Makaron, Jajka, Śmietana, Ser żółty, Zupy.