MENU
ZWIŃ MENU

Zupa-krem z pieczarek

Forma potrawy: Zupy

Składniki

20 dag pieczarek
1 litr rosołu z kury
20 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
2 łyżki zielonego groszku konserwowego
2 małe cebule
4 jajka
1 łyżka sherry
6 liści sałaty
pieprz, sól, sos sojowy

Przyrządzanie

Pieczarki obrać ze skórki, zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut. Następnie wyjąć z wody i pokroić w plasterki.

Do dużego garnka o grubym dnie wlać rosół, dodać pieczarki, pokrojne mięso z kurczaka, groszek, posiekaną cebulę, sherry oraz ubite z przyprawami jajka.

Na wierzchu ułożyć sałatę i gotować na małym ogniu pod przykryciem około godzinę.

Na koniec zupę należy zmiksować i podawać w małych miseczkach.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa-krem kalafiorowa

Forma potrawy: Zupy

kawałek kalafiora
2 ziemniaki
sól
biały pieprz
kminek
listki bazylii
łyżeczka masła

Zupa-krem z cukinii

Forma potrawy: Zupy

4 cukinie
3 żółtka
2 cebule
2 łyżki śmietany kremówki
10 dag groszku ptysiowego
sól, sok z cytryny, olej

Niekoniecznie:
grzanki z chleba razowego
ziarna dyni
orzechy laskowe

Zupa pieczarkowa nr 2

Forma potrawy: Zupy

30 dag pieczarek
włoszczyzna
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżka mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietany
6 pokrojonych ziemniaków
zielenina

Zupa śliwkowa wigilijna

Forma potrawy: Zupy

25 dag suszonych śliwek
10 dag suszonych jabłek
10 dag suszonych gruszek
10 dag rodzynek
3 łyżeczki cukru
szczypta soli
pół szklanki gęstej śmietany