cojemy.pl » przepis na wykwintna rolada z mintaja | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na wykwintna rolada z mintaja

Wykwintna rolada z mintaja

Dla osób: 4

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

Wykwintna rolada z mintaja - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Wykwintna rolada z mintaja"

Składniki

400 g filetów z mintaja lub innej ryby morskiej
0,3 szklanki mleka
3 jaja
2 sucharki
1 łyżeczka masła
sałata
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki

Opis i przyrządzanie

Sucharki na krótko namoczyć w niewielkiej ilości ciepłej przegotowanej wody, następnie sucharki mocno odcisnąć i zmielić z rybą w maszynce do mięsa.

Masę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jedno jajko, jedną łyżkę drobno posikanej natki pietruszki i dokładnie wymieszać.

Następnie należy usmażyć omlet: dokładnie ubić mikserem mleko z dwoma jajkami i wlać na patelnię z roztopionym masłem. Przykryć i smażyć na bardzo słabym ogniu, aż omlet się zetnie. Włożyć omlet na czystą płócianną serwetkę. Na omlet nałożyć farsz rybny i zwinąć roladę razem z serwetką.

Przełożyć ją na durszlak lub wkładkę do gotowania na parze i postawić na garnku z gotującą się wodą - gotować orzez 35-40 minut. Po upływie tego czasu ostrożnie zdjąć serwetkę.

Chwilę poczekać aż rolada ostygnie, a następnie przełożyć ją na półmisek wyłożony liśćmi sałaty. Obficie posypać roladę resztą posiekanej natki pietruszki, udekorować cząstkami pomidorów, plasterkami ogórków i rzodkiewek.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Mintaj + Pietruszka), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Wykwintna rolada z mintaja"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:

3/4 kg filetów rybnych (sola lub dorsz lub flądra lub mintaj)
1/4 filiżanki sosu z krewetek
1/2 filiżanki wytrawnego białego wina
1/2 filiżanki zmiażdżonych pomodorów
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki bazylii lub oregano
3 łyżki posiekanej szalotki
1 liść laurowy

4 pieczarki

4 jajka

4 plastry szynki lub salami

oliwa z oliwek

6 oliwek czarnych lub zielonych

curry

kechup (3/4 łyżki)

pieprz

sól

bazylia (1 łyżeczka)

pół cebuli

pół papryki czerwonej lub zielonej

pomidor

Sos:
15 dag pomidorów
pęczek włoszczyzny
3 łyżki oleju lub oliwy
5 dag cebuli
ząbek czosnku
liść laurowy
gałązka tymianku, oregano i rozmarynu
20 g świeżego imbiru

Danie:
4 porcje filetów z mintaja
jajko
4 łyżki mąki
sól, pieprz
40 g tłuszczu do smażenia

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Mintaj, Pietruszka, Sałata, Halibut, Mątwa, Dania główne, Dania rybne.