MENU
ZWIŃ MENU

Wiosenna pasta z jajkiem

Formy potrawy: Kolacje, Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

25 dag twarogu
1 jajko
szczypiorek
natka pietruszki
1-2 łyżeczki śmietany
szczypta soli

Do podania z:
chlebem
lub bułkami

Przyrządzanie

Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki, pokroić w cząstki. Następnie jajko utrzeć razem z twarogiem i śmietaną (można zamiat ucierania zmiksować).

Drobno pokroić szczypiorek i zieloną pietruszkę, dodać do pasty. Posolić odrobinę do smaku. Podawać do bułek lub kanapek z chleba.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta sojowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

25 dag soi
1 jajko
4 łyżki ketchupu
sól, pieprz

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku