MENU
ZWIŃ MENU

Szaszłyk z morelami

Forma potrawy: Dania na grilla

Składniki

8 dużych moreli
40dkg chudej wołowiny ( polędwica lub rostbef)
albo po 20dkg wołowiny i chudej wieprzowiny
sól, pieprz, oliwa.

Przyrządzanie

Mięso pokroić na 3 cm kostkę, posolić i popieprzyć, skropić oliwa.
 
Nadziewać na szpadki na przemian mięso i polówkę moreli.
 
Przy użyciu 2 rodzajów mięsa - brać tez na przemian.
 
Opiec na grillu, podawać z sypkim ryżem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Mus z dyni z morelami

Forma potrawy: Desery

750 g dojrzałej dyni
200 g suszonych moreli
1 szklanka soku jabłkowego
1 łyżeczka mielonego imbiru
po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamonu
1 łyżka miodu

Schab pieczony z morelami

Forma potrawy: Dania główne

800 g schabu bez kości
80 ml wytrawnego czerwonego wina
2 łyżki oleju
350 g suszonych moreli
1 puszka brzoswkiń
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
sól
pieprz
olej do smażenia

Szaszłyk z kurczaka i boczku

Forma potrawy: Dania na grilla

1 kurczak
20 plasterków wędzonego boczku
15 dag pieczarek
posiekana natka pietruszki

Szaszłyk drobiowy z ryżem

Forma potrawy: Dania główne

15 dag piersi z kurczaka
10 dag ryżu
sól, pieprz
15 dag cukinii
2 krążki ananasa z puszki
2 małe cebule
8 dag pomidorków koktajlowych
2 łyżki oleju