MENU
ZWIŃ MENU

Szaszłyk z kurczaka i boczku

Forma potrawy: Dania na grilla

Składniki

1 kurczak
20 plasterków wędzonego boczku
15 dag pieczarek
posiekana natka pietruszki

Przyrządzanie

Mięso podzielić na niewielkie kawałeczki. Każdy posolić, oprószyć pieprzem, zawinąć w plasterek boczku. Na szpikulec nakładać krojoną na pół pieczarkę i tak na przemian, kurczaka i pieczarkę.
 
Smażyć na grillu.
 
Podawać posypane natką pietruszki.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Yakitori

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

0,5 kg. piersi kurczaka
2 pęczki dymki

Glazura:
po ćwierć szkl. sake lub białego wina i sosu sojowego
1 łyżka cukru
łyżeczka sproszkowanego imbiru

Szaszłyk drobiowy z ryżem

Forma potrawy: Dania główne

15 dag piersi z kurczaka
10 dag ryżu
sól, pieprz
15 dag cukinii
2 krążki ananasa z puszki
2 małe cebule
8 dag pomidorków koktajlowych
2 łyżki oleju

Sałatka z wędzonego kurczaka i brzoskwini

Forma potrawy: Sałatki

mięso z 1 wędzonego udka kurczaka
1 brzoskwinia z puszki
1/2 puszki kukurydzy słodkiej
1 - 2 łyżki majonezu

Kurczak duszony ze śliwkami

Forma potrawy: Dania główne

1 kurczak
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy
50 g boczku wędzonego
250 g suszonych śliwek bez pestek
250 g rodzynków
250 g migdałów
1 laska cynamonu
2 goździki
2 łyżeczki cukru
50 ml śliwowicy
sól, pieprz

Do podania:
kasza perłowa