MENU
ZWIŃ MENU

Surówka z kalarepy

Forma potrawy: Sałatka, potrawa wegetariańska

Składniki

3-4 szt. kalarepy
2 jabłka
1 kwaszony ogórek
4 łyżki oleju
1/2 butelki jogurtu lub kefiru
sól
cukier
zielenina

Przyrządzanie

Kalarepę i jabłka wymyć, obrać, opłukać, rozdrobnić i połączyć szybko z pozostałymi składnikami. 

Ogórek obrać i pokroić w paski, wymieszać z surówką, doprawić.

Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Zobacz też przepisy ze składnikami:

Podobne przepisy

Surówka pomarańczowy chrzan

Forma potrawy: Sałatka

5 jabłek
60 g tartego chrzanu
pomarańcza
4-5 łyżek soku cytrynowego
sól
cukier
 

Makaron milanaise

Forma potrawy: Danie główne, Kolacja

25 dag ugotowanego makaronu
szklanka startego żółtego sera
sól, pieprz
1 i 3/4 szklanki mleka

Do podania:
sałata
lub surówka

Surówka z dyni i jabłek na słodko

Forma potrawy: Sałatka

150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania

Surówka mieszana do mięs i ryb

Forma potrawy: Sałatka

150 g marchewki
300 g kiszonej kapusty
150 g białej rzodkwi
100 g orzechów włoskich
50 ml oleju
50 ml soku z kiszonej kapusty
50 ml soku z żurawin
zielenina