cojemy.pl » przepis na seler naciowy w cieście | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na seler naciowy w cieście

Seler naciowy w cieście

Seler naciowy w cieście - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Seler naciowy w cieście"

Składniki

łodygi selera naciowego
mleko
mąka
jaja
tłuszcz do smażenia

Do podania z:
sos vinaigrette
lub musztardowy
lub majonezowy z dodatkiem ketchupu

Opis i przyrządzanie

Umyte łodygi selera pokroić na kawałki o długości około 8 cm. Następnie posolić je.

Z mleka, mąki, jajka przyrządzić lekko osolone ciasto trochę gęstsze niż na lane kluski.

Zanurzać w cieście kawałki selera i smażyć na gorącym tłuszczu.

Podawać na gorąco, jako dodatek może służyć sos vinaigrette, musztardowy lub majonezowy z dodatkiem ketchupu.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Seler + Mąka pszenna (zwykła)), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Seler naciowy w cieście"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:
Sosy
Potrawa wegetariańska

15 dag selera
1/4 szklanki śmietanki
2 łyżki posiekanych listków selera
sól, pieprz

3 lub 4 selery

2 pory

2 łyżki smalcu

2 łyżki masła

cebula

łyżka mąki

szklanka wody

2-3 liście selera

2 łodygi zielonej pietruszki

liść laurowy

sól

posiekana zielenina

 

Do podania z:

frytkiami lub fasolą

4 selery
mleko
15 dag pieczarek
10 dag szynki
tłuszcz
5 dag ketchupu
8 dag sera żółtego
zielenina
sól, pieprz

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Seler, Mąka pszenna (zwykła), Jajka, Mleko, Majonez, Przekąski lub przystawki, Ciasta.