cojemy.pl » przepis na seler naciowy w cieście | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na seler naciowy w cieście

Seler naciowy w cieście

Seler naciowy w cieście - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Seler naciowy w cieście"

Składniki

łodygi selera naciowego
mleko
mąka
jaja
tłuszcz do smażenia

Do podania z:
sos vinaigrette
lub musztardowy
lub majonezowy z dodatkiem ketchupu

Opis i przyrządzanie

Umyte łodygi selera pokroić na kawałki o długości około 8 cm. Następnie posolić je.

Z mleka, mąki, jajka przyrządzić lekko osolone ciasto trochę gęstsze niż na lane kluski.

Zanurzać w cieście kawałki selera i smażyć na gorącym tłuszczu.

Podawać na gorąco, jako dodatek może służyć sos vinaigrette, musztardowy lub majonezowy z dodatkiem ketchupu.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Seler + Mąka pszenna (zwykła)), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Seler naciowy w cieście"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:
Sałatki lub surówki
Potrawa wegetariańska

4 marchewki
1 seler
3 łyżki oleju sojowego lub oliwy
sok z cytryny
pęczek pietruszki
sól, pieprz

pół gęsi
2 łyżki miodu
duży seler
pół szklanki powideł śliwkowych
pół szklanki bulionu
sok z połowy cytryny
pół szklanki śmietany
tłuszcz do smażenia
pieprz i sól

Dania główne; Zapiekane
Potrawa wegetariańska

2 średniej wielkości selery

25 dag chudego białego sera

4 łyżki słodkiej śmietanki

1 cebula

0,5 papryki zielonej

0,5 papryki czerwonej

6 zielonych nadziewanych oliwek

3 jaja

1 łyżka swieżych posiekanych: koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki

sól

 

Sos:

3 łyżki oliwy

1 łyżeczka musztardy

0,5 łyżeczki pieprzu

sól

 

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Seler, Mąka pszenna (zwykła), Jajka, Mleko, Majonez, Przekąski lub przystawki, Ciasta.