MENU
ZWIŃ MENU

Seler naciowy w cieście

Formy potrawy: Przekąska lub przystawka, Ciasto, potrawa wegetariańska

Składniki

łodygi selera naciowego
mleko
mąka
jaja
tłuszcz do smażenia

Do podania z:
sos vinaigrette
lub musztardowy
lub majonezowy z dodatkiem ketchupu

Przyrządzanie

Umyte łodygi selera pokroić na kawałki o długości około 8 cm. Następnie posolić je.

Z mleka, mąki, jajka przyrządzić lekko osolone ciasto trochę gęstsze niż na lane kluski.

Zanurzać w cieście kawałki selera i smażyć na gorącym tłuszczu.

Podawać na gorąco, jako dodatek może służyć sos vinaigrette, musztardowy lub majonezowy z dodatkiem ketchupu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z krewetkami

Forma potrawy: Sałatka, Kolacja

makaron spiralki
majonez
jogurt
otarta skórka cytryny
chilli w proszku
świeży ogórek
seler naciowy
krewetki
 

Szaszłyczki warzywne

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka

Składniki na 30 sztuk
2 łodygi selera naciowego
8 śliwek w occie
1 mały słoik (0,5 l) dyni marynowanej
1 mały słoik (0,5 l) gruszek w occie
250 g białej rzepy
15 rzodkiewek

Sałatka z porów, selera i orzeszków

Forma potrawy: Sałatka

por
seler
rodzynki
słone orzeszki
majonez
 

Jabłka w cieście

Forma potrawy: Ciasto, Deser

4 jabłka
1/4 l kwaśnego mleka
1/4 l śmietany
2 duże łyżki mąki
250 g masła lub margaryny