MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka z porów i jajek

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

2 pory
3 jaja
ogórek konserwowy
pół pęczka natki pietruszki
mały słoik majonezu
musztarda
sól
pieprz

Przyrządzanie

Pory pokroić w cienkie plasterki, lekko sparzyć wrzątkiem i od razu odcedzić.

Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce z dużymi otworami, ogórek pokroić w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać.

Połączyć wyżej wymienione składniki.

Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz.

Sałatka powinna być podawana około 1-2 godziny po przyrządzeniu, w tym czasie można ją przechowywać w chłodnym miejscu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z porów, selera i orzeszków

Forma potrawy: Sałatki

por
seler
rodzynki
słone orzeszki
majonez
 

Sałatka z warzyw i jajek

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

4 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki surowe lub kiszone
2 papryki
2 cebule
4 pomidory
sól, pieprz
sok z cytryny

Do podania:
pieczywo

Sałatka z porów i tuńczyka

Forma potrawy: Sałatki

1 duży por lub 2 małe
pęczek rzodkiewek
kilka liści sałaty
1 marchewka
pół ogórka
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
sól
pieprz
oregano

Sałatka z porów i oliwek z sosem

Forma potrawy: Sałatki


3 pory (40-50 dag)
12 czarnych oliwek bez pestek
pieprz i sól
 
Sos:
4 łyżki oliwy
sok z 1/2 cytryny
cukier i sól