MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska, czas przygotowania: 15 min.

Składniki

5 dużych świeżych pieczarek
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 jajka na twardo
1 mały słoik majonezu
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek szczypiorku
sok z cytryny
sól, pieprz, szczypiorek

Przyrządzanie

Pieczarki dokładnie umyć i pokroic w cienkie plasterki, posolic i skropić sokiem z cytryny, aby nie nabrały ciemnego koloru.

Odsączyć kukurydzę, a jajka i ogórki pokroić w kostkę. Do naczynia na sałatkę włożyć pieczarki, kukurydzę, jajka, ogórki oraz drobno posiekany szczypiorek.

Polać majonezem doprawionym sosem sojowym, solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać i można podawać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka pieczarkowa z szynką i oliwkami

Forma potrawy: Sałatki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
2 duże plastry szynki
2 duże jabłka winne
3 ogórki kwaszone
10 czarnych oliwek
1 mały słoik majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz

Sałatka pieczarkowa z brokułami

Forma potrawy: Sałatki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
50 dag brokułów
1 świeży ogórek
1 czerwona papryka
2 czerwone cebule
2 jajka na twardo
3 łyżki majonezu
5 śliwek suszonych
sól, pieprz

Sałatka pieczarkowa z sosem francuskim

Forma potrawy: Sałatki

50dag świeżych pieczarek
2 średnie świeże ogórki
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku, pietruszki i szczypiorku
połowa czerwonej papryki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
sól
pieprz

Sałatka pieczarkowa z oliwą

Forma potrawy: Sałatki

 
10 dag pieczarek
cebula
jabłko
główka sałaty
sól, pieprz
1/2 szklanki oliwy
4 łyżki octu
2 łyżki wody
2 łyżeczki gęstej śmietany
2 łyżki zieleniny