MENU
ZWIŃ MENU

Roladki z cukinii z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla, potrawa wegetariańska

Składniki

cukinia
ser feta
czarne oliwki
oliwa
koperek

Przyrządzanie

Cukinię pokroić w cienkie, długie paski. W te paski zawinąć po kosteczce sera feta, spiąć wykałaczką.
 
Każdą roladkę ozdobić oliwką.
 
Oliwę wymieszać z posiekanym koperkiem i skropić roladki.
 
Piec na grillu (najlepiej na tacce) przez kilka minut.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz

Kolorowe warzywa z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

4 duże papryki
50 dag cukinii
4 duże pomidory
40 dag pieczarek
sól, pieprz
4-5 łyżek octu lub soku z cytryny
8-10 łyżek oliwy

Roladki jarzynowe

Forma potrawy: Zapiekane

po 1 czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryce
1 bakłażan
1 cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
50 dag pomidorów z puszki
1/2 szklanki bulionu
pęczek bazylii
2 opakowania sera feta

Roladki łososia z serem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

Składniki na około 16 porcji:
15 dag wędzonego łososia w plastrach
15 dag kremowego serka
sól
pieprz
kawałek ostrej papryczki
kawałek świeżego ogórka
rukola do dekoracji
koperek (niekoniecznie)
ser kozi (niekoniecznie)