cojemy.pl » przepis na rolada łososiowa | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na rolada łososiowa

Rolada łososiowa

Przygotowanie w: 20 min.

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

Rolada łososiowa - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Rolada łososiowa"

Składniki

20 dag wędzonego łososia w plastrach
15 dag twarogu
kremowy serek topiony
szczypiorek i natka
pieprz

Do podania:
grzanki z bułki

Opis i przyrządzanie

Ser biały i topiony zmiksować na krem, dodać roztarty czosnek, szczypiorek i natkę. Doprawić do smaku.

Płaty łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie i tworzyły prostokąt. Wyrównać brzegi. Skręwki posiekać, dodać do kremu.

Kremem posmarować płaty łososia, zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Wyjąć, pokroić w plastry. Podawać na grzankach z bułki.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Łosoś + Ser biały, twaróg), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Rolada łososiowa"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:

100 g suszonych śliwek bez pestek
posiekany majeranek
100 g migdałów w płatkach
szczypta cynamonu
750 g filetów z indyka
sól, pieprz
2 cebule
1 łyżka margaryny
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 por
500 g marchwi
200 ml śmietany
1 łyżka marynowanego pieprzu

400 g łososia z puszki
200 ml bitej śmietany
50 ml koniaku
100 ml odtłuszczonego bulionu z kury
sok z 1/2 cytryny
4 listki żelatyny
sól, pieprz

150 g łososia wędzonego

150 g węgorza wędzonego

100 g krewetek lub krabów z puszki

50 g anchois

1 łyżka kaparow

100 g wątróbki z dorsza

 

Sos:

80 g majonezu

1 łyżka śmietany

1 łyżeczka musztardy

1 pęczek koperku

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Łosoś, Ser biały, twaróg, Ser topiony, Szczypiorek, Pietruszka, Zapiekane, Dania rybne.