Rolada łososiowa

Formy potrawy: Zapiekane, Dania rybne, czas przygotowania: 20 min.

Składniki

20 dag wędzonego łososia w plastrach
15 dag twarogu
kremowy serek topiony
szczypiorek i natka
pieprz

Do podania:
grzanki z bułki

Przyrządzanie

Ser biały i topiony zmiksować na krem, dodać roztarty czosnek, szczypiorek i natkę. Doprawić do smaku.

Płaty łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie i tworzyły prostokąt. Wyrównać brzegi. Skręwki posiekać, dodać do kremu.

Kremem posmarować płaty łososia, zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Wyjąć, pokroić w plastry. Podawać na grzankach z bułki.

Fajny przepisy? Podziel się z innymi

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Rolada orzechowa

Forma potrawy: Ciasto

4 jaja
7 dag mielonych orzechów włoskich
7 dag cukru
25 dag bitej śmietany

Rolada serowa

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka

50 dag żółtego sera
2 serki topione
pół kostki masła
groszek zielony lub 15 dag pieczarek

Wykwintna rolada z mintaja

Forma potrawy: Danie główne, Danie rybne

400 g filetów z mintaja lub innej ryby morskiej
0,3 szklanki mleka
3 jaja
2 sucharki
1 łyżeczka masła
sałata
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki

Rolada biszkoptowa z marmoladą

Forma potrawy: Ciasto

5 jaj
10 dag (5 łyżek) cukru drobnego krystalicznego
10 dag (5 łyżek) mąki pszennej
20 dag marmolady
2 dag (1 łyżka) cukru pudru
papier pergaminowy do wyłożenia formy
tłuszcz do wysmarowania papieru