cojemy.pl » przepis na pierożki serowe z jabłkami | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na pierożki serowe z jabłkami

Pierożki serowe z jabłkami

Forma potrawy: Ciasta

Pierożki serowe z jabłkami - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Pierożki serowe z jabłkami"

Składniki

25 dag (1 1/4 szklanki) mąki
25 dag margaryny
25 dag twarogu
75 dag jabłek
cukier puder i cukier waniliowy do posypania

Opis i przyrządzanie

Twaróg zemleć lub przetrzeć przez sito. Margarynę posiekać z mąką i dodać twaróg. Składniki połączyć. Szybko zarobić ciasto i umieścić je w lodówce na około 30 min.

Umyte jabłka obrać, pokroić na części, usunąć gniazda nasienne. Ciasto rozwałkować na placek grubości około 1/2 cm i wykroić szklanką krążki. Cząstkę jabłka ułożyć (grubszym bokiem na zewnątrz) na połowie krążka, przykryć drugą połową krążka i lekko docisnąć.

Pierożki piec w bardzo gorącym piekarniku około 20 min na złoty kolor. Gorące posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Jabłka + Ser biały, twaróg), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Pierożki serowe z jabłkami"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:
Ciasta
Potrawa wegetariańska

8 małych jabłek
15 dkg masła
15 dkg cukru
20 dkg mąki
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynymonu
rodzynki
dżem morelowy
cukier puder do posypania

młoda kaczka (1,5 kg)

łyżka masła lub tłuszczu z kaczki

8 winnych jabłek (antonówki, boikeny)

1,5 łyżki majeranku

2 łyżki czerwonego wina

2 łyżeczki cukru

2 łyżeczki żurawiny do mięsa lub borówek

1/2 łyżeczki pieprzu

sól

Desery
Potrawa wegetariańska

6 jabłek najlepiej reneta
12 wiśni z konfitury
2 łyżki likieru wiśniowego
150 g dżemu morelowego
50 g cukru

Na krem:
50 g mączki ryżowej lub płatków ryżowych
3 żółtka
100 g cukru pudru
2 szklanki mleka
pół paczki cukru wanilowego

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Jabłka, Ser biały, twaróg, Mąka pszenna (zwykła), Margaryna, Cukier, Ciasta.