MENU
ZWIŃ MENU

Pasta z sera topionego

Formy potrawy: Kolacje, Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

25 dag topionego sera
3/4 szklanki mleka
sól
2 łyżki musztardy
1 roztrzepane jajko

Do podania z:
chlebem / bułkami (kanapki)

Przyrządzanie

Ser topiony pokroić na małe kawałeczki, stopić na bardzo małym ogniu lub na parze.

Dodać wszystkie składniki poza jajem.

Wymieszać, podgrzewać mieszając, zestawić z ognia.

Wlać jajo, wstawić z powrotem na mały ogień i podgrzewać aż do ścięcia się jaja.

Wlać masę do naczynia, ubijać dobrze, tak żeby nie zrobił się kożuszek.

Pastę podawać do kanapek (po ochłodzeniu).

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z żółtego sera z wędliną

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag żółtego sera
10 dag szynki lub kiełbasy
sól
1 szklanka kefiru
ketchup

Pasta z makreli i białego sera

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier