MENU
ZWIŃ MENU

Łosoś w ryżu

Formy potrawy: Dania główne, Dania rybne

Składniki

4 szklanki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
łyżka sosu sojowego
2 łyżki oleju do smażenia
zielenina

Przyrządzanie

Filet z łososia należy ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Jaja rozbić w naczyniu, dokładnie wymieszać. Filety z łososia rozdrobnić. Na patelni rozgrzać olej.

Na olej wlać wymieszane jaja, smażyć, aby powstała bardzo rozdrobniona ścięta jajecznica. Dodać do tego łososia i smażyć dalej przez chwilę.

Wsypać ryż, wymieszać, smażyć dalej na małym ogniu, przerwać mieszanie i lekko, z wyczuciem przypalić ryż na złoty kolor. Posypać zieleniną.

Podawać gorące.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Łosoś z ryżem

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

4 czarki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
5-6 łodyżek szczypiorku lub dymki
łyżka sosu sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki oleju do smażenia

Zapiekanka z ryżu i jabłek

Forma potrawy: Zapiekane

ryż 2 szklanki
woda 2 szklanki
mleko 2 szklanki
margaryna lub masło 1 łyżka
jabłka 3/4 kg
cukier do smaku
cynamon (mielony) do smaku
bita śmietana

Ryż cytrynowy

Forma potrawy: Dania główne

225g ryżu
sól
skórka otarta z 2 cytryn
świeżo zmielony pieprz naturalny

Do przybrania:
przepołowione plasterki cytryny

Sałatka meksykańska ze schabem

Forma potrawy: Sałatki

30 dag schabu pieczonego
4-5 szt. ogórków konserwowych
25 dag ryżu
puszka czerwonej fasoli
średnia cebula
3 ząbki czosnku
olej sojowy
przyprawa maggi
szczypta papryki w proszku
sól
pieprz
cytryna