MENU
ZWIŃ MENU

Krupnik z kaszy gryczanej

Forma potrawy: Zupy

Składniki

20 dag kaszy gryczanej
20 dag surowego boczku
włoszczyzna
40 dag ziemniaków
natka pietruszki
sól

Przyrządzanie

Boczek pokroić i zalać w garnku zimną wodą, dodać do tego kaszę oraz rozdrobnione warzywa. Gotować na małym ogniu.

Gdy kasza już zmięknie, wrzucić do garnka pokrojone w kostkę ziemniaki, posolić i gotować jeszcze przez kilka minut.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Bliny z kaszy gryczanej i sera twarogowego

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

20 dag kaszy gryczanej
2 jajka
15 dag sera twarogowego
15 dag śmietany
10 dag truskawek lub poziomek
2 dag cukru
sól
bułka tarta
1/2 szklanki śmietany
tłuszcz do smażenia
cukier do posypania

Krokiety z kaszy gryczanej i sera

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

szklanka kaszy gryczanej
3 jajka
2-3 łyżki startego żółtego sera o ostrym smaku
serek topiony (najlepiej ziołowy)
bułka tarta do panierowania
sól
olej lub margaryna do smażenia
 
Opcjonalnie:
pieczarki
suszone grzyby

Zrazy z kaszą gryczaną

Forma potrawy: Dania główne

2 saszetki kaszy gryczanej Cenos
30 dag wołowiny
4 plasterki wędzonego boczku
4 ogórki
cebula
olej
sól i pieprz
wykałaczki

Kasza gryczana zapiekana z żółtym serem

Forma potrawy: Zapiekane

20 dag kaszy gryczanej
2 szklanki wody
2 łyżki tłuszczu
25 dag parówek
15 dag żółtego sera
1/2 butelki śmietany
10 dag ketchupu
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do naczynia