MENU
ZWIŃ MENU

Korki z matiesów

Składniki

25-30 dag matiesów (filety)
5 dag śliwek z octu (mogą być również świeże i suszone)
1 mały por
1/2 cytryny
1/2 łyżeczki czystej wódki
2 łyżki majonezu

Przyrządzanie

Filety moczyć w wodzie przez około 2-3 godziny, następnie opłukać i osączyć.

Świeże śliwki umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki. Śliwki suszone bezpestek namoczyć w wodzie z wódką.

Por oczyścić, umyć i pokroić w pierścionki.

Śliwki owinąć filetami i spiąć wykałaczką.

Korki ułożyć na półmisku, udekorować porem i polać majonezem, poprzekładać półplasterkami cytryny.

Podawać z pieczywem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie