MENU
ZWIŃ MENU

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

 
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda
 

Przyrządzanie

 
Zdrowe kalafiory należy podzielić na mniejsze czesci i obgotowac przez około 3-4 minuty.
 
Następnie odcedzić i ułożyć w słojach.
 
Zalewa to woda wymieszana z kwaskiem cytrynowym: 1 łyżeczka kwasku na każdy litr wody.
 
Po zalaniu kalafiorów w słoikach pasteryzować przez 25 minut.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Grzyby pasteryzowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Kalafiory w zalewie pomidorowej

Forma potrawy: Przetwory

60 dag kalafiora
sól
cukier do smaku
2-3 szkl. przecieru pomidorowego
 

Marynowane chilli z jarzynami po meksykańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

250 g papryczek chilli
4 marchewki
30 małych białych cebulek
3 małe cukinie
250 g małych pieczarek
6 ząbków czosnku
1 gałązka tymianku
1 gałązka majeranku
5 liści laurowych
2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
2 łyżeczki oregano
500 ml białego octu winnego
125 ml oleju
180 ml wody