cojemy.pl » przepis na grzyby marynowane | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Forma potrawy: Przetwory

Grzyby marynowane - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Grzyby marynowane"

Składniki

1 kg grzybów (np. gąski, kozaki, maślaki, podgrzybki, prawdziwki, rydze etc.)
2 łyżki soli
1 duża lub dwie małe cebule
szklanka wody
2 łyżki cukru
szklanka octu 10%
ziele angielskie
liście laurowe

Opis i przyrządzanie

Grzyby starannie przebrać, dokładnie oczyścić, umyć i osączyć. Wrzucić do wrzącej wody z łyżką soli i małą cebulą, ugotować aż zmiękną, wyjąć, osączyć.

Włożyć do wcześniej wyparzonych słoików i ostudzić. Wodę zagotować z octem, cukrem, resztą soli i przyprawami, ostudzić.

Przygotowanym octem zalać grzyby, zamknąć słoiki.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Ocet + Podgrzybki), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Grzyby marynowane"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:
Przekąski lub przystawki; Dania główne
Potrawa wegetariańska

400 g swieżych prawdziwków lub maślaków
300 g kartofli
1 cebula
2 pomidory
2 łyżki siekanego koperku
50 ml oliwy
40 g masła
100 ml śmietany
2 liście laurowe
sól, pieprz

12 dużych grzybów np. pieczarek, kozaków lub prawdziwków
sok z 1 cytryny
350g pasztetu

Do przybrania:
ćwiartku plastrów pomarańczy
pomidory pokrojone na cząstki
gałązki zielonej pietruszki

Przekąski lub przystawki
Potrawa wegetariańska

15 dag grzybów suszonych (lub 50 dag świeżych)
5 dag mąki
2 szklanki mleka
2 jaja
7 dag bułki tartej
1/4 szklanki oleju
sól, pieprz

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Ocet, Maślaki, Podgrzybki, Kozaki, Rydze, Przetwory.