cojemy.pl » przepis na grzyby marynowane | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Forma potrawy: Przetwory

Grzyby marynowane - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Grzyby marynowane"

Składniki

1 kg grzybów (np. gąski, kozaki, maślaki, podgrzybki, prawdziwki, rydze etc.)
2 łyżki soli
1 duża lub dwie małe cebule
szklanka wody
2 łyżki cukru
szklanka octu 10%
ziele angielskie
liście laurowe

Opis i przyrządzanie

Grzyby starannie przebrać, dokładnie oczyścić, umyć i osączyć. Wrzucić do wrzącej wody z łyżką soli i małą cebulą, ugotować aż zmiękną, wyjąć, osączyć.

Włożyć do wcześniej wyparzonych słoików i ostudzić. Wodę zagotować z octem, cukrem, resztą soli i przyprawami, ostudzić.

Przygotowanym octem zalać grzyby, zamknąć słoiki.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Ocet + Podgrzybki), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Grzyby marynowane"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:

5 kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)

20 łyżek soli

Przetwory
Potrawa wegetariańska

1 kg śliwek

Zalewa:
szklanka octu
15 dag cukru
cynamon do smaku
kilka goździków

Przetwory
Potrawa wegetariańska

1,5 kg fasolki szparagowej
0,5 kg młodych marchewek
0,5 kg szalotek (rodzaj cebuli)
1 litr winnego octu
0,5 kg cukru
10 goździków
2 laski cynamonu
1 średnia cebula
główka czosnku
sól

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Ocet, Maślaki, Podgrzybki, Kozaki, Rydze, Przetwory.