cojemy.pl » przepis na grzyby marynowane | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Forma potrawy: Przetwory

Grzyby marynowane - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Grzyby marynowane"

Składniki

1 kg grzybów (np. gąski, kozaki, maślaki, podgrzybki, prawdziwki, rydze etc.)
2 łyżki soli
1 duża lub dwie małe cebule
szklanka wody
2 łyżki cukru
szklanka octu 10%
ziele angielskie
liście laurowe

Opis i przyrządzanie

Grzyby starannie przebrać, dokładnie oczyścić, umyć i osączyć. Wrzucić do wrzącej wody z łyżką soli i małą cebulą, ugotować aż zmiękną, wyjąć, osączyć.

Włożyć do wcześniej wyparzonych słoików i ostudzić. Wodę zagotować z octem, cukrem, resztą soli i przyprawami, ostudzić.

Przygotowanym octem zalać grzyby, zamknąć słoiki.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Ocet + Podgrzybki), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Grzyby marynowane"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:

5 kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)

20 łyżek soli

Przekąski lub przystawki; Przetwory
Potrawa wegetariańska

250 g papryczek chilli
4 marchewki
30 małych białych cebulek
3 małe cukinie
250 g małych pieczarek
6 ząbków czosnku
1 gałązka tymianku
1 gałązka majeranku
5 liści laurowych
2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
2 łyżeczki oregano
500 ml białego octu winnego
125 ml oleju
180 ml wody

Sosy
Potrawa wegetariańska

15 łyżek oliwy

7 łyżek octu winnego

6 ząbków czosnku

1 łyżka oregano

1 łyżka tymianku lub bazylii

1 łyżeczka pieprzu

3 łyżeczki soli

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Ocet, Maślaki, Podgrzybki, Kozaki, Rydze, Przetwory.