MENU
ZWIŃ MENU

Grillowa przeplatanka

Forma potrawy: Dania na grilla, dla ilu osób: 4

Składniki

przyprawa kucharek 3 łyżki
karkówka 4 kotlety
plastry boczku 4 sztuki
piwo 0,5 szklanki
papryka słodka mielona 1 łyżka
pieprz do smaku

Przyrządzanie

Karkówkę i boczek rozbij, posyp kucharkiem, pieprzem i papryką.

Pozostaw na 2 godziny w chłodnym miejscu.

Ponacinaj karkówkę, przez nacięcia poprzeplataj plastry boczku.

Piec na grillu z obu stron po 6 minut. W czasie pieczenia zwilż kilkakrotnie piwem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Karkówka z grilla pyszności

Forma potrawy: Dania na grilla

1 kg karkówki
1 czubata łyżeczka ziół (jałowiec, ziele angielskie, rozmaryn, majeranek)
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz do smaku
1/2 litra wody
150 ml octu
15 dag cebuli
1-2 listki laurowe

Karkówka duszona

Forma potrawy: Dania główne

0,5 kg karkówki bez kości
cebula
kostka bulionu
sól i pieprz
suszona bazylia

Boczek nadziewany karkówką z tymiankiem

Forma potrawy: Dania na grilla

karkówka bez kości 60 dag
boczek wędzony 15 dag
liście kapusty włoskiej 20 szt
jabłko 1 szt
wiśnie drylowane 20 dag

Bejca
olej 5 łyżek
majeranek 1/2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz czarny 1 szczypta
tymianek 1 szczypta

Karkówka z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

dorodny kawałek karkówki
czosnek 4-5 ząbków
sproszkowana słodka czerwona papryka
sól kamienna
pieprz czerwony (lub czarny)
kimnek
oliwa z oliwek