MENU
ZWIŃ MENU

Farsz z kasztanów

Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska

Składniki

400 g ugotowanych i obranych ze skórek kasztanów jadalnych
100 g masła
6 jaj (rozdzielonych)
50 g tartej bułki
50 ml śmietany
1 łyżeczka cukru
sól

Przyrządzanie

Kasztany rozgnieść w misce, dodać śmietanę i dokładnie utrzeć. Do purée z kasztanów dodać utarte z masłem żółtka, tartą bułke, cukier, sól, wymieszać.

Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z farszem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Piramida z kasztanów

Forma potrawy: Desery, Inne potrawy

1 kilogram kasztanów
mleko
cukier
wanilia
30 gram masła
2 żółtka
bita śmietana

Zrazy staropolskie koronne

Forma potrawy: Dania główne

70 dag wołowiny bez kości
pieprz
15 dag cebuli
2 dag grzybów suszonych
5 dag chleba razowego
4 dag smalcu
sól

Farsz:
15 dag cebuli
5 dag chleba czerstwego
2 dag masła
pieprz, sól

Do podania:
kasza

Kromki chlebka z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

chleb 1 niekrojony

Farsz:
masło 1/2 kostki
natka pietruszki 1/2 pęczka
zioła prowansalskie 2 lub 3 łyżeczki
ser żółty 250 g
serek topiony 1 szt
sól
pieprz

Pierogi z grzybami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

 
Ciasto:
350 g mąki
1 małe jajo
ok. 125 ml letniej wody
sól
 
Farsz:
150 g suszonych grzybów lub 1 kg świeżych (maślaki, borowiki, podgrzbki)
50 g masła
1 duża cebula
2 łyżki tartej bułki
2 jaja
sól, pieprz