MENU
ZWIŃ MENU

Deser jabłeczno-malinowy

Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 10 min.

Składniki

350g mrożonych cząstek jabłek
225g mrożonych malin
50g brunatnego cukru
50g płatków kukurydzianych
50g orzechów laskowych posiekanych
50g stopionego masła lub margaryny

Przyrządzanie

Do rondla wrzucić mrożone owoce i posypać brunatnym cukrem, pozostawiając jedną łyżeczkę.

Ogrzewać na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut, aż jabłka staną się miękkie.

Do misy wsypać płatki kukurydziane, pozostawiony cukier i orzechy. Dodać roztopione masło i wymieszać.

Do żaroodpornego naczynia przełożyć owocową mieszankę, a po wierzchu posypać zmieszanymi płatkami kukurydzianymi z orzechami.

Ustawić na gorącym grillu i przez około 1 minutę opiekać, aż będzie krucha.

Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Gruszki po chińsku

Forma potrawy: Desery

4 gruszki
łyżka soku malinowego
1/2 szklanki białego wina
2 łyżki posiekanych migdałów
2 łyżki rodzynków
łyżka miodu
1/2 łyżeczki imbiru
sok z cytryny

Sernik truskawkowy lub malinowy

Forma potrawy: Ciasta, Desery

50 dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10 dag cukru
połowa cytryny
30 dag biszkoptów

Wściekły pies

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

wódka czysta
sok wiśniowy lub malinowy
tobasco

Sernik malinowy na zimno

Forma potrawy: Ciasta

50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dkg malin (lub truskawek) - mogą być mrożone
1 opakowanie galaretki malinowej (lub truskawkowej)
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego (1,6 dkg)
10 dkg cukru, 1/2 cytryny
30 dkg biszkoptów