cojemy.pl » przepis na chutney gruszkowy | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników
cojemy.pl » przepis na chutney gruszkowy

Chutney gruszkowy

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

Chutney gruszkowy - dodaj zdjęcieZaloguj się (lub załóż konto) aby dodać tutaj zdjęcie przepisu "Chutney gruszkowy"

Składniki

2 kg dojrzałych gruszek
30 dag cebuli
4-5 ząbków czosnku
20 dag suszonych daktyli
kawałek świeżego imbiru
2 pomarańcze
cytryna
papryczka chilli
250 ml octu winnego
20 dag cukru
po łyżeczce ziaren gorczycy, mielonej kolendry, cynamonu i soli

Opis i przyrządzanie

Gruszki obrać, miąższ pokroić w kostkę. Obraną cebulę, czosnek oraz chili (bez pestek) drobno posiekać.

Dodać do tego pokrojone daktyle, obrany starty imbir, sok z pomaranczy i cytryny, ocet i przyprawy.

Wymieszać i gotowac około 20 min.

Dosypać cukier, gotowaą następne 30 minut. Gorący chutney włożyć do ciepłych słoików i szczelnie zamknąć.

Przetwór jest gotowy do spożywania po miesiącu.

Lubisz ten przepis ?
Zapisz w google plus:
Kliknij »przepisy kulinarne według składników aby znaleźć przepisy kulinarne z wybranymi składnikami (np.: Gruszki + Pomarańcza), możesz także wykluczyć nielubiane składniki.

Wklej link do "Chutney gruszkowy"
na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:
Podobne przepisy kulinarne:
Przetwory
Potrawa wegetariańska

kg dojrzałych pomidorów
50 dag kwaśnych jabłek
25 dag białej cebuli
6 ząbków czosnku
kawałek świeżego imbiru
12 dag rodzynek
2 małe ostre papryczki
mały kawałek cynamonu
łyżka ziaren gorczycy
1-2 łyżeczki zielonego pieprzu
pół łyżeczki soli
30 dag brązowego cukru
półtorej szklanki czerwonego octu winnego

Sosy; Przetwory
Potrawa wegetariańska

kilogram pomidorów
250 g cukru trzcinowego
gruby kawałek imbiru o długości kciuka
1 papryczka chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki kminu
1/2 łyżeczki soli

Sosy; Przetwory
Potrawa wegetariańska

400 g dyni
300 g pomidorów
sól
2 duże cebule pokrojone w talarki
2 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
250 ml octu
200 g brązowego cukru

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności

Przepis kulinarny na tej stronie jest związany z: Gruszki, Daktyle, Pomarańcza, Imbir, Cebula, Sosy, Przetwory.