Zobacz wszystkie przepisy ze śledziami
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne, Kolacje, Śniadania
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje
50 dag śledzi nie solonych
mąka
tłuszcz do smażenia
łyżka masła
2 jajka
10 dag śmietany
cebula
koperek
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania rybne, Kolacje, Śniadania
8 filetów śledziowych z zalewy
cytryna
2 łyżki oleju
pieprz
Sos:
2 szklanki śmietany 18 proc.
3 cebule
3 ogórki konserwowe
2 kwaśne, duże jabłka
pęczek szczypiorku
łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
sól
pieprz czarny do smaku
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne, Kolacje
50 dag śledzi solonych
15 dag cebuli
10 dag korniszonów
natka pietruszki
10 dag ketchupu
50 ml oliwy
czosnek
musztarda
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
śledź duży lub średniej wielkości, wędzony lub marynowany
20 dkg twarogu
ząbek czosnku
pietruszka lub koperek
przyprawy do smaku
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje
4 podłużne, chrupiące bułeczki
75g masła lub margaryny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki chrzanu w śmietanie
1 łyżka koperku, posiekanego
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
3 jabłka deserowe, wydrążone i pokrojone w plasterki
4 rolmopsy ze śledzia, pokrojone w paski
Do przybrania:
4 korniszony
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Kolacje
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20 dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny