MENU
ZWIŃ MENU
Składnik bułka (każdy rodzaj) został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Zupa fasolowa

Forma potrawy: Zupy

150 g suchej fasoli
100 g wędzonego boczku
1 cebula
1 marchewka
1 pomidor
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 l wywaru z jarzyn
sól, pieprz

Grzanki:
4 kromki białej bułki
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól

Zupy z bułki każdego rodzaju » zobacz przepis

Czysta zupa truskawkowa

Forma potrawy: Zupy

 
60 dag truskawek
10 dag cukru
cynamon
 
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
 

Zupy z bułki każdego rodzaju » zobacz przepis

Zupa owocowa

Forma potrawy: Zupy

2 l wody
25 dag suszonych śliwek
50 dag jabłek
cukier do smaku
cynamon
goździk
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szkl. śmietanki

Dodatki:
grzanki, bułki lub makaron nitki

Zupy z bułki każdego rodzaju » zobacz przepis

Zupa z brokułów

Forma potrawy: Zupy

1,5 kg brokułów
125 g mielonego chudego mięsa wołowego (tatar)
125 g metki wieprzowej
kostka rosołu wołowego
łyżeczka nasion kopru
łyżeczka musztardy
łyżeczka soli
łyżeczka świeżego zmielonego pieprzu
czerstwa bułeczka
1 całe jajo
1 żółtko
2 trójkątne serki topione
2 łyżki mleka
kieliszek wytrawnej sherry

Zupy z bułki każdego rodzaju » zobacz przepis